Ψάχνεις θέση; Έλα στο parking μου!

 

Τί είναι η Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy) :

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται, η χρήση του διαδικτύου εξαπλώνεται ραγδαία και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουμε πώς να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Ίντερνετ.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, έχει εμφανιστεί δυναμικά μια νέα μορφή οικονομίας, συνδέοντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Η Οικονομία Διαμοιρασμού (Sharing Economy) που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, κερδίζει πλέον έντονα το ενδιαφέρον και στη χώρα μας, μέσα από ευφάνταστες και φιλικές στο περιβάλλον υπηρεσίες.

 

Πώς δουλεύει πρακτικά :

Η λέξη κλειδί, είναι το ρήμα «μοιράζομαι».

Με τη βοήθεια των P2P (peer to peer – από ιδιώτη σε ιδιώτη) υπηρεσιών, άνθρωποι που προσφέρουν και άνθρωποι που αναζητούν, μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να συνεργάζονται.

Έχουμε λοιπόν ως ιδιώτες την ευκαιρία, να ενοικιάσουμε κάτι που βρίσκεται στην κατοχή μας, για το χρονικό διάστημα που δεν το χρησιμοποιούμε και μπορεί να αξιοποιηθεί από κάποιον άλλο που το χρειάζεται.

Στη διάθεσή μας βρίσκεται πλήθος mobile εφαρμογών, που μας επιτρέπουν να μείνουμε στο σπίτι κάποιου άλλου για τις διακοπές μας, να μεταβούμε αν θέλουμε στον προορισμό μας, με το όχημα κάποιου συμπολίτη μας, που θα δεχτεί να μας εξυπηρετήσει, με χαμηλότερο κόστος από ένα ταξί. Να δούμε το μενού που ετοιμάζει σήμερα ένας γείτονάς ή να προσφέρουμε εμείς μια επιπλέον μερίδα από το φαγητό μας.

Σε εποχές οικονομικής κρίσης, ένα επιπλέον εισόδημα μέσω αυτών των εφαρμογών αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους περισσότερους από εμάς που αποφασίζουμε να προσφέρουμε στα πλαίσια αυτής της νέας τάσης.

Το σημείο κλειδί στην άνθιση που γνωρίζει πρόσφατα η οικονομία του διαμοιρασμού είναι ο μαζικός της χαρακτήρας. Λύσεις που δημιουργούνται από το πλήθος για να εξυπηρετήσουν το ίδιο το πλήθος.

 

Τί γίνεται όμως με τον τομέα του parking;

Γνωρίζετε ότι το 30% της κίνησης μέσα στην πόλη, οφείλεται σε οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν; Αυτή η καθημερινή ταλαιπωρία που υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 15΄ της ώρας ημερησίως, επιφορτίζει με στρες τους οδηγούς και επιδρά αρνητικά στο περιβάλλον, λόγω των εκπεμπόμενων ρύπων από τα οχήματα.

Οι σχετικές με το parking υπηρεσίες που διατίθενται ως σήμερα, αφορούν τη στάθμευση σε μεγάλα εμπορικά parking, συνήθως συγκεντρωμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα και με ασύμφορη χρέωση.

Την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να δώσει η εφαρμογή Pick A Spot.

 

Τί προσφέρει η εφαρμογή Pick Spot :

Η εφαρμογή Pick A Spot παρέχει την ιδανική λύση για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, με την πιο αποτελεσματική διαχείριση της στάθμευσης.

Μέσω της Pick A Spot εφαρμογής στο κινητό μας τηλέφωνο, εξασφαλίζουμε μια προστατευμένη θέση στάθμευσης για το όχημά μας, σε ιδιωτικό parking συμπολίτη μας, είτε μέσω προγραμματισμένης κράτησης, είτε με μια απλή και άμεση αναζήτηση, σε πραγματικό χρόνο.

Όλη η διαδικασία, από την κράτηση, έως την πληρωμή γίνεται αποκλειστικά μέσω κινητού τηλεφώνου και χωρίς ενδιάμεσους.

Παρκάροντας «έξυπνα» (smart parking), απλώς επιλέγουμε από τη λίστα των διαθέσιμων χώρων parking, στη γεωγραφική περιοχή που μας ενδιαφέρει, εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες μας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε από την εφαρμογή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με τις παροχές του χώρου στάθμευσης, την απόσταση από τον προορισμό μας, καθώς και το ακριβές αντίτιμο που καλούμαστε να πληρώσουμε, ανάλογα με το χρόνο παραμονής μας.

Αν λοιπόν μέχρι τώρα, δεν είχατε την εμπειρία να παρκάρετε ξέγνοιαστοι, μέρα ή νύχτα, στο δικό σας parking, αδράξτε την ευκαιρία του διαμοιρασμού!

Αρέσει σε %d bloggers: